Werkwijze

Coaching is een breed begrip. We hebben er allemaal een beeld bij. De een denkt aan een voetbalcoach, de ander aan een psycholoog. Wat hebben deze coaches gemeen? Ze zetten iets in beweging. Dat is precies ook wat ik doe als coach. Een nieuwe denkwijze, een andere manier van werken, doelen gaan bereiken. Dit alles vraagt om beweging. Allereerst is het belangrijk dat er achterhaald wordt wat datgene is dat jou in de weg zit. Zodra je zelf een goed beeld hebt van je eigen kunnen, je eigen gedachten en gewoonweg hoe je in elkaar zit, kun je vanuit dat punt verder. De beweging kan van start gaan. Daar help ik jou bij.

Ik ben met name gespecialiseerd in life coachingsvraagstukken en loopbaangerelateerde vraagstukken. Kijk ook eens op de pagina ‘Voor Wie?’ voor wat voorbeelden van vraagstukken die hier bij passen.

Hoe werkt het?

Allereerst starten we met een intake-gesprek, bij jou of een door jou gekozen plaats (in Tilburg, Goirle, Riel en omstreken). Daarin werken we samen aan een door jou geformuleerd coachingsdoel (of -doelen). Naar aanleiding daarvan gaan we aan de slag. Gemiddeld doen we dit in 6 a 8 coachingssessies (soms meer, soms minder), waarvan meestal 1 per week of om de week. Door middel van gerichte vragen stellen, oefeningen, – waar nodig-  huiswerkoefeningen en een open interactie, wordt er gewerkt aan de realisatie van jouw doelen. Ik zal  je regelmatig een spiegel voorzetten. Tussentijds wordt er geëvalueerd over het coachingstraject.

Het is ook mogelijk een zogenaamd drie-gesprek in te gaan. Wil jouw leidinggevende bijvoorbeeld dat jij gecoacht wordt, maar denk jij er heel anders over? Dan kan het wijs zijn als we met zijn drieën om de tafel gaan. Het vervolgtraject kan dan nader bepaald worden.

Coaching kan zowel in het Nederlands als in het Engels.

Als professional werk ik volgens de richtlijnen van de beroepsorganisatie voor coaching NOBCO.